Kunstaas maken :Top 3 beste zelfbouw kunstaas voor beginners!

Terug naar Blog

Kunstaas maken :Top 3 beste zelfbouw kunstaas voor beginners!

Kunstaas maken, een kunst op zich! Op beurzen en via mail wordt ons vaak de vraag gesteld, welk kunstaas voor de beginner het meest geschikt is om te bouwen.  En relevante vraag, want er is zoveel mogelijk!  Met welk kunstaas je het het beste kunt beginnen, leg ik uit in dit blog.

Kunstaas heb je namelijk in allerlei soorten en maten. Van mini-spinners voor baars tot grote Plastic creaties voor de snoek… Dus is de vraag, waar te beginnen met het zelf maken van kunstaas?, er één die te begrijpen is. Alle begin is moeilijk en dan kun je maar beter makkelijk beginnen, is ons advies in dit geval!

kunstaas maken

Nummer 3: De (In-line) Spinner

 

Misschien wel het oudste kunstaas ter wereld, en nog steeds helemaal hot! Het blad draait om zijn as waardoor er trillingen onstaan, die de roofvis triggeren. Te maken met één of twee spinnerbladen, met dreg of enkele haak. De sky is the limit. Prachtig instap kunstaas voor wie wil beginnen met het maken van kunstaas!

Staat op plaats drie genoteerd. Reden hiervoor is dat het maken van een oogje aan de spinner door veel beginners als moeilijk wordt ervaren. Oefenen is hier het devies.

In de shop hebben wij overigens een Spinnerbouwpakket staan. Hiermee maak je 5 spinners. Een aanrader. Zeker met dit Bouwplan moet dat ook voor de beginner te doen zijn, denken wij. 

K2

Nummer 2 : De Spinnerbait

 

De favoriet van mijzelf. Laat zich diep en ondiep vissen. Houd je hengeltop omhoog om ondiep te vissen, en omlaag om dieper te vissen. Makkelijk te maken, maar staat toch maar ‘in onze kunstaas maken top 3’ op plaats 2.

Met een Spinnerbait komt de combinatie Spinnerblad en Head (zie foto) namelijk nogal nauw. Een Spinnerblad Willow #6 moet bijvoorbeeld je niet op een 14grams head zetten. Dan gaat je spinnerbait namelijk scheef door het water en zal de vangkracht aanzienlijk afnemen.

In de Spinnerbait bouwpakketten die wij verkopen zijn  de bladen en de koppen (Heads) perfect op elkaar afgestemd. Geen zorgen daarover dus.

 

Met behulp van dit bouwplan en dit Youtube filmpje komt iedereen een heel eind!

K3

Nummer 1 : De Chatterbait!

De kampioen onder de herrieschoppers. Laat zich in de zomer ondiep over de plantjes vissen, maar dit aasje komt ook in de winter goed tot zijn recht. En echt super eenvoudig te maken!

Staat voor ons op nummer 1 in de beginners top 3 kunstaas maken. Voornaamste redenen zijn de eenvoud van het aasje gecombineerd met een waanzinnige vangkracht! Op bepaalde dagen gaat vriend(in) snoek namelijk helemaal los op dit kunstaas!

Ook weer te verkrijgen als bouwpakket. En ook voor dit prachtige aasje staat er natuurlijk weer een bouwbeschrijving en een Youtube filmpje on-line!

 

Qua gereedschap heb je bij al deze aasje voldoende aan een rondbektang, kniptang en splitringtang. De eerste twee heeft iedereen wel in zijn of haar gereedschapskoffer zitten. Dus veelal geen grote aanschaf in gereedschap en dat maakt deze drie aasje nog geschikter voor de beginner!

Doe er je voordeel mee. Vragen? Info@lureparts.nl

 

K5

Chatterbaits… Het nummer 1 aas voor de beginnende Kunstaasbouwer!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Terug naar Blog
De waardering van www.lureparts.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 837 reviews.
nl_NLNL