Roofvis Leaders Maken, de beste methode!

Terug naar Blog
Leaders maken

Roofvis Leaders Maken, de beste methode!

Leaders1
Voor het vissen op snoek, is een leader een must. De dyneema lijnen die nu gebruikt worden voor snoek, zijn weliswaar heel sterk, maar bestand tegen snoektanden zijn ze allerminst. Vandaar een onderlijn. Voorkomt lijnbreuk, het verspelen van duur kunstaas en het spaart de snoek.
Leaders kun je kant en klaar kopen, maar vaak zijn ze dan niet helemaal zoals je ze zelf graag ziet. Blijft over je leaders maken, leuk om te doen en het bespaart je ook nog eens €uro’s tov kant en klare leaders.

Op de foto’s zie je stap voor stap hoe wij onze leaders maken.

Onderdelen
-Leader material (titanium/ flexonit)
-2x Sleeves
-1x Snap
-1x Swivel
-2x 1,5cm Krimpkous

Gereedschap
-Side Cutters (Knipex!)
-Sleeve Pliers

Leadermateriaal voor het zelf leaders maken kun je hier vinden in onze shop.

Leaders2

Leaders3

L4

L6

L7

L8

L9

Je kunt voor het krimpen van de krimpkous een aansteker gebruiken, maar liever nog gebruik je, om beschadigen van het materiaal tegen te gaan, kokend water. Hete stoom volstaat ook prima.

De bovenstaande methode wordt door ons vaak aangeduid als de ‘terugsteek’ methode. Het leadermateriaal wordt namelijk een keer extra teruggestoken in de sleeve. Zeker bij glad materiaal, zoals de Knot2kinky titanium, is deze methode een must. Een enkele keer doorsteken volstaat dan niet. De kans dat de titanium uit de sleeve schiet is dan te groot.

Of het nu gaat om titanium leaders, flexonit leaders, veruit de meeste leaders maken wij volgens bovenstaande stappen. Doe er je voordeel mee!

Kijk hier voor kant en klare pakketten om te beginnen met het zelf maken van Leaders.

Bekijk ook dit Blog eens over het vissen met Tungsten Jigheads

Deel dit bericht

Geef een reactie

Terug naar Blog
De waardering van www.lureparts.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 837 reviews.
nl_NLNL