LUPA Softbait Dip: De no1 bewezen verf voor softbaits!

Terug naar Blog
Lupa Softbait Dip

LUPA Softbait Dip: De no1 bewezen verf voor softbaits!

Door Bertil Bos

Ik kan nogal enthousiast zijn, als er iets te vertellen is over mijn grootste passie, het roofvissen. Zo ook over dit nieuwe Product: LUPA Softbait Dip.

Af en toe moet ik mij even inhouden, omdat niet iedereen evenveel enthousiasme kan opbrengen voor een roofvisproduct. De ene keer komt dat omdat het product niet past bij de roofvisser, de andere keer omdat men het belang ervan niet zo ziet. Toch zijn er zo af en toe producten waarbij ik mij helemaal niet wil inhouden en er vanaf het begin vol overgave voor ga.

Lureparts.nl heeft een nieuwtje waar veel andere roofvissers ook dolenthousiast over kunnen worden. Het gaat hier om een product waarmee je rubber, lees shads, twisters en ander siliconen kunstaas, kan voorzien van een kleur. Nu zijn er in het verleden weleens pogingen gewaagd om dit na volle tevredenheid van de sportvisser te vervaardigen, maar in de praktijk viel het altijd tegen.

Lupa Softbait Dip
Naast vier bewezen ‘trigger’kleuren ook in wit en zwart.

Ook ikzelf heb veel geëxperimenteerd met kleuren, maar nooit was ik volledig tevreden. En nu komt Lureparts.nl ineens met de oplossing onder de naam Lupa Softbait Dip. Het enige wat ik tegen Oscar Wissink, de eigenaar van Lureparts.nl, kon zeggen na het voor het eerst gebruikt te hebben was: “Waarom niet jaren eerder?”


In de praktijk doen sommige fluo kleuren het vaak erg goed.

Met de Lupa Softbait Dip kan je elk siliconen kunstaasje voorzien van jouw favoriete kleurtje, waardoor je nog meer vertrouwen krijgt. Maar het gaat niet alleen maar om vertrouwen, aangezien het vast staat dat vissen wel degelijk een aantal kleuren kunnen onderscheiden, ondanks dat ze de kleuren anders zien dan wij.

Vooral roofvissen kunnen getriggerd worden door opvallende kleuren. Rood, oranje, geel en groen in de fluo kleuren zijn bewezen kleurtjes, die in de praktijk verrassent goed kunnen werken. Een staart, borst of eventueel vinnen in één van deze kleuren kan extra aanbeten uitlokken. Lupa Softbait Dip is er in bovengenoemde kleuren en bovendien wit en zwart. (Edit: Sinds een tijdje ook in goud, zilver en UV. )

D2
Shad met iets extra’s heeft het weer gedaan.

Lupa Softbait Dip vormt als het ware een manteltje om of over het stuk rubber. Vooral om accenten aan te brengen is het een fantastisch middel. Natuurlijk kan je ook een geheel kunstaasje kleuren, maar dan is het potje zo leeg en koop dan liever een nieuw kunstaasje in de bewuste kleur.

De kleur kan je op diverse manieren aanbrengen. Ten eerste kan je het dippen, door het te kleuren deel in het potje met een grote ingang te houden. Vooral de schoepstaart, borstdeel en uiteinden van de twisterstaart lenen zich hier uitstekend voor. De kleur komt op deze manier egaal op het rubber.


Shads kleuren met Lupa softbait dip

Met een zacht kwastje of een wattenstaafje kan je ook op andere plaatsen accenten aanbrengen, zoals bijvoorbeeld baarsstrepen, gekleurde vinnen, ogen en andere bijtpunten. Lupa Softbait Dip blijft goed op het rubberen kunstaas zitten en vloeit niet uit in het rubber.

Het is gebruikersvriendelijk en droogt zeer snel. Hierdoor kan je het ook mee nemen naar het water om terplekke je favoriete accent aan te brengen. Al met al een fantastisch product, die het vooral bij rubberfanaten helemaal gaat maken. Eén waarschuwing, het is verslavend.

Tip : Lees dit Blog ook eens: over het zelf maken van softbaits! Bekijk ook zeker dit youtube filmpje even: https://youtu.be/lF0HONbmb4M?si=9sICu9SxVRDXAqBx

Deel dit bericht

Geef een reactie

Terug naar Blog
De waardering van www.lureparts.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 837 reviews.
nl_NLNL