Snoek Spinnerbaits zelf maken, voor gegarandeerd de beste vangst!

Terug naar Blog

Snoek Spinnerbaits zelf maken, voor gegarandeerd de beste vangst!

Spinnerbaits, welke roofvisser kent ze niet? Het hele jaar door zijn het goede vangers, ze zijn makkelijk te vissen en verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De wellicht bekendste onder snoek spinnerbait is de Grinder. Voorzien van een aantal siliconen skirts en meestal een willowleaf blad. Deze Grinders kun je kant en klaar kopen, maar hoe meer is het niet om grinders voor snoek zelf te maken? Daarover gaat onderstaand Blog.

Snoek Spinnerbaits, ook wel Grinders genoemd, laten zich het beste vissen aan een reel met lage inhaalsnelheid en een baitcaster. Voordeel van het type Spinnerbait dat we hier behandelen (de Grinder) is dat deze door het enkele blad heel makkelijk door de planten heen te vissen is. Met name fonteinkruid leent zich hier uitstekend voor. Bij het binnenvissen voel je dan maar al te vaak de stengels van het fonteinkruid wanneer je Grinder zich een weg baant door het water op zoek naar een loerende snoek. Verder is een lange hengel aan te raden. Dit om je kunstaas goed te kunnen wegzetten en de snoek te kunnen controleren als deze de planten induikt!

Onderdelen voor het zelf maken van een Snoek spinnerbait (Grinder):
-1x Spinnerbait Head (42gr.)
-2x Siliconen Skirts
-1x BB-wartel met splitringen #3
-1x Willowleaf #6 Chartreuse
-2x 6mm molded eyes
-1x Splitring #5
-Trailerhaak 261(4/0)/ 254(7/0)
-2 cm latex tubing
-2x trailer beads
-2 cm Krimpkous 2,4 mm

Gereedschap:
-Splitringtang, rondbektang, combitang.

In onze shop vind je de wereld aan onderdelen voor het maken van kunstaas, en ook de spinnerbaitonderdelen zijn ruim voorhanden. Alle Spinnerbait onderdelen vind je hier

Een compleet pakket kun je hier kopen.

SP1

Schuif 2 Skirts op de kraag vd Head.

SP2

Schuif een stukje krimpkous op, maak een ronde bocht, knip overtollige draad af en bevestig de Swivel.

SP3

Bevestig de splitring en het blad en schuif de krimpkous over de gebogen draad. Verwarm het nu kort met een aansteker totdat het tot de helft krimpt.

SP4

Bevestig de Trailerhook. kies hiervoor een Eagle Claw 254 zijn. Knijp de weerhaak eventueel plat. Dit scheelt veel knipwerk tijdens het onthaken

Snoek Spinnerbait

Plak de oogjes vast met een druppel seconden lijm, en je bent klaar om te gaan vissen!

Pimpen van je Snoek Spinnerbait

De spinnerbait op de foto vangt zondermeer zijn visje. Je kunt de spinnerbait echter nog aantrekkelijker maken (pimpen noemen we dat). Dit kun je doen door een twister op de trailerhook te rijgen en/of het kopje een kleurtje te geven met een knikker verfbus. Ook hebben wij gekleurde spinnerbaitkoppen in ons assortiment. Wel zo handig!

Bekijk ook dit Blog eens over het maken van een Tandem Spinnerbait!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Terug naar Blog
De waardering van www.lureparts.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 837 reviews.
nl_NLNL