Tandem Spinners voor snoek maken, magisch kunstaas voor de polder!

Terug naar Blog

Tandem Spinners voor snoek maken, magisch kunstaas voor de polder!

Het Poldersnoek seizoen komt er weer aan. Heerlijk vind ik dat. Met licht materiaal lekker struinen:) Thuiskomen met een gloeiend hoofd en de nodige lichaamsbeweging rijker…  Een aasje dat het in de Polder altijd wel doet is de (2 bladige)Tandem Spinner. Hoe je deze Top Spinners zelf kunt maken, lees je in dit artikel. 

 

Benodigdheden

TS1

Niet veel nodig voor een Killer aasje

TS2

Stap 1

Rijg eerst een stukje (5mm) krimpkous 1.6mm op de spinstang en schuif deze over de wikkelingen van het eerste oog. Rijg nu de componenten op de spinstang zoals hieronder getoond. Als laatste rijgen we aan stukje krimpkous op de stang. Dit komt straks ook om de wikkelingen van het tweede oog te zitten. Met de krimpkous werken we scherpe randjes, die ontstaan bij het afknippen, netjes af. 

TS3
 Stap 2

Buig nu, met een rondbektang, de spinstang op ca. 4 cm van de ruiter haaks om. Buig nu het rechte deel van het óog (zie pijl) naar rechts.

 

 

TS4

Stap 3

Nu kun je met je vingers en een tangetje het omgebogen stuk stang een keer om de hoofdstang heen draaien.

TS5 

Stap 4

Schuif nu het 2e stukje krimpkous over de wikkeling en krimp dit door het boven een vlammetje te houden. De Tandem Spinner is nu klaar. Wat nog ontbreekt is een dreg of een enkele haak. 

 

TS6 

Stap 5

Ik monteer nu een dreg die ik heb versierd met wat rode tube. Simpelweg inknippen en over het oog van de dreg schuiven.

Tandem Spinner 

Stap 6 


Vervolgens monteer ik de dreg met een splitring (#4) aan de spinner. Een super tandem spinner voor in de Polder is dan het resultaat!

TS8 

 En dan hoop je altijd op een mooie snoek als resultaat!

Bekijk ook deze Blog eens, hier kun je leren hoe je een baarsspinner kunt maken. Alle componenten die je hier ziet, vind je in onze shop

Bouw en Vang ze!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Terug naar Blog
De waardering van www.lureparts.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 837 reviews.
nl_NLNL